Bonanza

På websitet Bonanza har DR åbnet dørene ind til det overvældende arkiv med programperler, som gennem årene er blevet sendt på DR’s tv- og radiokanaler. Her kan brugerne opleve de mest populære dramaprogrammer, såsom Matador og Leif Panduros tv-spil, alle de gamle skattede underholdningsprogrammer, musikbegivenheder og historiske begivenheder.

Bonanza er blevet til i samarbejde med, og er en del af DR’s Kulturarvsprojekt, som bl.a. sigter mod at sikre DR’s programarkiver gennem digitalisering. Bonanza bygger på en rettighedsaftale, som DR har indgået med en lang række rettighedshavere samlet i Copydan Arkiv.

Levende billeder som kulturarv
Engang var dansk kulturarv blot kirker og gravhøje. Sådan er det ikke mere. I dag er de fleste enige om, at den danske kulturarv i høj grad skabes i og formidles gennem fjernsynet. DR's arkiver er således en vigtig del af Danmarks kulturarv som bidrager til at skabe en fælles referenceramme i vores samfund. Med en aftale fra april 2007 mellem DR og rettighedshaverne (samlet i Copydan Arkiv) sikres formidling og tilgængeliggørelse af digitaliseret kulturarvsmateriale fra DR’s arkiver.